Se împlinește un an de când a apărut primul caz de Covid-19 și în țara noastră (28 februarie 2020). De atunci totul s-a schimbat: purtarea măștilor de protecție în spațiile aglomerate iar ulterior și în aer liber, distanțare socială, școli online. Acestea sunt o parte dintre măsurile de prevenție adoptate de către autorități și în țara noastră, măsuri care ne-au afectat viața de zi cu zi.

În urma măsurilor de protecție luate, protocolul din cabinetele stomatologice s-a schimbat. În timp ce procesul de programare poate arăta un pic diferit, nu vă faceți griji, medicii din clinica noastră au fost întotdeauna în prima linie de prevenire a răspândirii bolilor. De la dezinfecția în timpul tratamentului și a sălii de așteptare până la utilizarea strictă a echipamentului individual de protecție, siguranța pacienților și a membrilor personalului continuă să fie de cea mai mare importanță pentru noi.

În timpul crizei COVID-19 precum și ulterior, siguranța pacienților și a personalului medical continuă să fie o prioritate majoră:

Înainte, în timpul și după tratament:

Când vine vorba de prevenirea răspândirii bolilor, fiți siguri că medicii noștri au fost întotdeauna riguroși cu privire la precauțiile universale. Măsurile de igienă au inclus întotdeauna utilizarea măștilor, ochelarilor, mănușilor, instrumentelor și dispozitivelor sterile, precum și a suprafețelor curate și dezinfectate.

În plus, suprafețele atinse frecvent, cum ar fi mânerele ușilor, scaunele, birourile și băile, sunt curățate și dezinfectate frecvent. Alte obiecte care pot fi dificil de dezinfectat, cum ar fi revistele, materialele de citit sunt îndepărtate. Ortodontul dumneavoastră vă cere, de asemenea, să vă spălați pe dinți acasă înainte de a veni la programarea stabilită.

Procesul poate arăta puțin diferit:

În timp ce intrarea dumneavoastră în cabinet  poate implica câțiva pași suplimentari, acest lucru va contribui la asigurarea siguranței pacienților și a personalului. De exemplu, procesul poate include întrebări de screening și triaj, așteptare afară în loc de sala de așteptare, verificarea temperaturii sau solicitarea de a urma distanțarea socială și utilizarea dezinfectanților pentru maini. Se recomandă ca pacienții să vină neînsoțiți, excepție făcand minorii care pot avea un singur aparținător prezent.

În timpul controlului ortodontic, vi se poate cere să utilizați o clătire cu peroxid de hidrogen, care ajută la reducerea drastică a cantității de microbi din gură. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, echipa Orto Office este disponibilă pentru a oferi răspunsuri.

Fiți siguri că ortodonții noștri vor urma toate măsurile de precauție recomandate pentru a trata toți pacienții în siguranță.